Schnitzlar Halmstad Vecka 45 2019
Bulls pub
Måndag
Helstekt kotlettrad serveras med pepparsås & glaserade rotfrukter
Tortellini med soltorkade tomater & salami
Tisdag
Kycklingfilé serveras med bbqsås, smörslungad majs & coleslaw
Chili con carne serveras med ris & gräddfil
Onsdag
Pannbiff serveras med löksky, potatismos & lingon
Pasta pesto
Torsdag
Fisk och skaldjursgryta serveras med ris & aioli
Korv stroganoff serveras med ris
Fredag
Schnitzel serveras med skysås, persiljesmör & klyftpotatis
Kycklingpaella med mojo rojo
Bäckakrogen
Måndag
Skånsk kalops med rödbetor & kokt potatis (g,l)
Stekt panerad flundrafilé med dillmajonnäs (l)
Kebabsallad (nötkött)
Tisdag
Hemlagade raggmunkar med stekt fläsk & lingon eller löksås & kokt potatis
Brässerad kummelfilé med dill & gräslök (g,l)
Tonfisksallad
Onsdag
Gräddstuvad pytt i panna stekt ägg & rödbetor
Vinkokt torskfilé med skaldjurssås (g)
Tacosallad
Torsdag
Bäckakrogens ärtsoppa med tillbehör samt hemlagade pannkakor som serveras med sylt & grädde
Panerad spätta med remouladsås
Kycklingsallad
Fredag
Panerad schnitzel fylld med ost & skinka serveras med grönsaker (l)
Kokt sejfilé med ägg & persiljesås (g)
Räksallad
Chalenius & Fredins Mat & event
MÅNDAG
Kalvfärsbiff med potatispuré, rårörda lingon, skirat smör & gröna ärtor.
ångad bergtunga med skummad vitvinsås, friterad risottoboll, bimi, svartkål & dansk kryddkrasse.
Brieost med lufttorkad prosciutto, höstpäron, rostade hasselnötter & balsamicosirap.
TISDAG
Stekt rimmat fläsk med vår goda raggmunk, rårörda lingon, äpple, kruspersilja & granatäppelkärnor.
Grillad entrecote med persiljesmör, skysås, våra hemmagjorda pommes frites serveras med en tomat mozzarella & löksallad.
Cajunbakad lax med blomkål, broccoli, spetskål, fänkål, rostade solroskärnor, hackad dill, mynta & en grön spenatkräm.
ONSDAG
Krämig lasagne med färsk basilika, riven parmesan, soltorkad tomat & ruccola.
Stekt kalkonbröst, rödkål, brysselkål, svartvinbärsgelé, cognacssås, mandelpotatis & svartkål.
Ramen med smak av skaldjur, citrongräs, ingefära & kokos. i tallriken hittar du handskalade räkor, glasnudlar, pak choi, salladslök, morot, kokt ägg, rostade sesamfrön & färsk koriander.
TORSDAG
Fredins pankopanerade fläskschnitzel med persiljesmör, skysås, gröna ärtor & rostad färskpotatis.
Råbiff på malet nötinnanlår, rostade hasselnötter, vattenkrasse, dijonsenap, picklad röd steklök, stekta brödsmulor.
Bakad rotselleri med matvete, grillad kyckling, plocksallad, krispig ost & grönkål.
FREDAG
Lunchen stängd på grund av event
Kalervos
Måndag
– korv stroganoff med ris & gröna ärtor
– helstekt fläskkarré med gräddsås, hemlagat potatismos, grönsaker & lingonsylt
– coleslawsallad med kyckling
Tisdag
– stekt isterband med dillstuvad potatis och smörslungade morötter
– tagliatelle med kyckling i italienska delikatesser
– gisallad med räkor
Onsdag
– pytt i panna med stekt och rödbetor
– fiskgratäng med skaldjurssås, hemlagat potatismos och grönsaker
– veg: rotsakspytt med chèvre, stekt ägg och rödbetor
Torsdag
– schnitzel med rödvinssås och örtsmör, stekt potatis och haricots verts
– bouillabaisse med saffransaioli och hembakt bröd
– grekisk sallad med fetaost & kalamataoliver
Fredag
– fredagslyx: fläskfilé charlemagne – gratinerad m. champinjonstuvning, bearnaiseås, stekt potatis och haricots verts, hembakt dumlekladdkaka med grädde
– vegolyx: halloumi charlemagne – som fredagslyxen men med halloumi istället, hembakt dumlekladdkaka med grädde
– kycklingsallad med bacon (currydressing)
Kometen
Måndag
Oxfärsbiff m stekt potatis o paprikasås l, ä
Panerad fiskfilé m räkmajonäs l
Kasslersallad
Tisdag
Spagetti m köttfärssås g, l, ä
Ugnsgratinerad falukorv m potatismos o lingon l
Kycklingsallad g
Onsdag
Strömmingsflundra m potatismos o lingon g, l
Biff stroganoff m ris g, l
Tacosallad (varm) g
Torsdag
ärtsoppa m pannkakor, sylt o grädde g, l, ä
Jägarschnitzel m stekt potatis o champinjonsås g, l
Exotisk sallad (melon, mango, kyckling o cashewnötter)
Fredag
Fläsknoisette m drömgodsås l
Thailändsk kycklinggryta m ris g, l
Räksallad
OLEARYS
MÅNDAG
Pannbiff med karamelliserad lök, råstekt potatis, äppeltzatsiki & skysås
TISDAG
Kökets lax & torskgryta med hummerfond, vittvin, grädde & rotfrukter samt dillaioli & vitlöksbröd
ONSDAG
Panerad schnitzel med kökets bearnaise, rödvinsås, rostade rotfruker & ugnsbakad tomat
TORSDAG
Grillad kycklingfilé i krämig sås med parmesan & timjan, stomp på sötpotatis & rotfrukter samt persiljepesto
FREDAG
Grillbufféserveras med goda tillbehör & dippsåser,kökets potatisgratäng & country fries
Dessert: morotskaka
Veckans vegetariska grön paella med grillad paprika, bakade tomater & saffran
Veckans soppa italiensk soppa med zucchini, potatis, pesto & parmesan
Polonez
MÅNDAG
1. italiensk pastagratäng med fisk, skaldjur, spenat, basilika och mozzarella.
2. kryddig chiligryta med bönor och ris. gfri
3.stekta nudlar med wok grönsaker och stekta champinjoner. (vegetarisk)
TISDAG
1. stekt rimmad sidfläsk med rotmos och lingon
2. ost fyllda färsbiffar med klyftpotatis och tzatziki dressing.
3. sallad med tonfisk och kokt ägg, dressing.
ONSDAG
1. fiskburgare (panerad fiskfilé) med friterad potatis och dressing.
2. kålpudding med potatis, lingon och gräddsås.
3. tacosallad (100nötkött) med tortillabröd.
TORSDAG
1. schnitzel med kokta morötter och potatisgratäng.
2. ärtsoppa med fläsk, korv och pannkakor.
3. gulaschsoppa med pannkakor.
4. sallad med skinka och ost, dressing.
FREDAG
1. jambalaya (risotto med skinka, kryddig korv, räkor, paprika, tomater och örter). gfri
2. kotlett i jägarsås med äppelmos och ugnsstekt potatis.
3. potatissallad med baconlindat kycklingklubba och grönsaker.
Tylebäck
MÅNDAG
Fläskschnitzel – kapris och anjovishack – citron – rödvinssås stekt potatis (gl)
ångad koljafilé – paprikasås haricots verts – kokt potatis (svgl)
TISDAG
Kålpudding – gräddsås – lingonsylt – kokt potatis (svl)
Stekt sejfilé – ljummen hovmästarsås – citron – stekt brysselkål – kokt potatis (svlg)
ONSDAG
Nasi goreng – kyckling – ägg – morötter – gul lök – kål – mangochutney (sv)
Fiskfärsbiffar – tzatziki – fänkålssallad – citron – kokt potatis (svl)
TORSDAG
Stekt strömming – rårörda lingon – citron – potatispuré (svlg)
Småländska isterband – rödbetor skånsk potatis (svl)
FREDAG
Kryddig fläskkarré – majs chilidipp rostad potatis (svl)
Fiskgryta – tomat – saffran – lök – paprika – fänkål srirachamajonnäs – kokt potatis (sv
Västergök & Östergök
Måndag
Västergöks wallenbergare med gräddsås, gröna ärtor, potatismos & lingon (g,l)
Fiskpudding på lax & torsk med skirat smör, riven pepparrot, toppat med räkor (l,g,ä )
Sallad med köttbullar, rostad lök & gurkmajjo (g,ä,)
Vegetarisk gratäng med paprika, lök, vegetariska grytbitar mm (l,)
Tisdag
Stekt fläsk med potatisplättar & lingon eller text fläsk med löksås & lingon (l,g)
Ugnsgratinerad falukorv med tomat, lök & ost serveras med potatismos & gurkmajjo (ä,l)
Sallad med krämig tonfiskröra, svarta oliver, rödlök & ägg (g,ä)
Potatisplättar med stekt ooumph (g)
Onsdag
Helstekt baconlindad & ostfylld kotlett med champinjonsås & råstekt potatis (l,)
Smörstekt färsk inhavssejfilé med remouladsås & citron (l,g,ä)
Sallad med kokt skinka & mimosa (g,ä)
Falafelbiff med stekta champinjoner
Torsdag
Kyckling schnitzel med wokade grönsaker, currysås & ris (l,g,ä)
Chili con carne med gräddfil, nachos, salsa, ost serveras med potatismos (l)
Sallad med rökt lax, kokt ägg & senapscreme (ä,g)
Cornfilé med wokade grönsaker
Fredag
Helstekt fläskfilé med rödvinssky, bearnaisesås, baconfrästa haircortverte & potatisgratäng (l)
Fiskgratäng med semitorkad tomat, färska champinjoner, räkor i vitvinssås (l)
Sallad med kyckling & ananas (ä,g)
Ugnsbakad fylld zucchini